Tuesday 6 January 2009

Προοπτικές ανάπτυξης - Αντώνης Πανέρας

Ο κ. Αντώνης Πανέρας είναι ένας από τους πιο δραστήριους κτηνοτρόφους στο νησί.
Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες επεκτείνονται όχι μόνο στην κτηνοτροφική μονάδα αλλά και στο γνωστό παραδοσιακό κρεοπωλείο. Επίσης ως οικογένεια απασχολείται και με τον τουρισμό με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο κ. Αντώνης Πανέρας έχει σπουδάσει στην Αθήνα και επέστρεψε στο νησί όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με επιτυχία αρκετά χρόνια. Είχε εκλεγεί επίσης στο κοινοτικό συμβούλιο και για όλους αυτούς τους λόγους η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και προοπτική του νησιού μας είπε:
“Το κύριο σημείο ανάπτυξης είναι η κατασκευή σωστού λιμανιού και οι τακτικές συγκοινωνίες. Χωρίς σωστό λι-μάνι δεν μπορεί να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο εμπόριο και τις μεταφορές. Για να αντιληφθείτε το πρόβλημα θα σας πω σαν παράδειγμα το τι μου συνέβη πρόσφατα. Είχα κλείσει 15 μέρες πριν θέση στο καράβι για να μεταφέρω τα πρόβατα για να πουληθούν. Δύο μέρες πριν και αφού το φορτηγό ήταν έτοιμο και τα ζωντανά φορτωμένα και πήρα τηλέφωνο το πρακτορείο για να επιβεβαιώσω τη μεταφορά, μου είπαν μετά λύπης τους ότι δεν υπήρχε θέση για φορτηγό. Αυτό καταλαβαίνετε ότι σήμαινε όχι μόνο χαμέ-νο χρόνο και καθυστέρηση αλλά επίσης ότι δημιουργούσε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και πρόβλημα ασυνέπειας απέναντι στους πελάτες μου, χαμένα μεροκάματα όλων των ανθρώπων που εμπλέκονταν στην συγκεκριμένη μεταφορά αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία για τα ζωντανά που ήταν κλεισμένα μέσα στο φορτηγό.
Δεν το δέχτηκα, επέμεινα και έφτασα να απειλήσω ότι θα καταγγείλω το γεγονός στις φιλοζωϊκές οργανώσεις.
Αυτό το τελευταίο φαίνεται προβλημάτισε τους υπεύθυνους και ως δια μαγείας βρέθηκε τελικά θέση την τελευταία στιγμή για το φορτηγό και έγινε έγκαιρα η μεταφορά.
Να τονίσω ότι αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά παρόμοια γεγονότα αλλά και οι κακοκαιρίες μας ταλαιπωρούν συχνά. Η κατασκευή νέου λιμανιού και οι τακτικές συγκοινωνίες είναι το κυριότερο σημείο ανάπτυξης του νησιού μας”.

Συνέντευξη από Γ.Σ.