Tuesday 6 January 2009

Eθελοντική αιμοδοσία

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία τον Αύγουστο στον Αη-Στράτη. Ο στόχος ήταν η ίδρυση τράπεζας αίματος για τους κατοίκους του νησιού ώστε όποιος βρεθεί στην ανάγκη για μετάγγιση να μπορεί άμεσα να προμηθευτεί το απαραίτητο αίμα.
Η προσφορά υπήρξε εντυπωσιακή. Kάτοικοι και επισκέπτες πρόσφεραν αίμα, πρόσφεραν ζωή. Πάνω από 50 άτομα που όπως μας είπαν οι γιατροί του Nοσοκομείου Γεννηματά που ήρθαν γι’ αυτό τον σκοπό, κατάταξαν το νησί μας πρώτο σε αριθμό αιμοδοτών σε 15 τέτοιες αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν σε νησιά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιώργος Νικολέττος προσωπικώς έδρασε για να πεισθεί το νοσοκομείο να στείλει την κινητή του μονάδα αιμοδοσίας στο νησί, ενέργεια που απαιτεί πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος από το νοσοκομείο. Τον ευχαριστούμε όλοι ιδιαιτέρως για την επιτυχημένη αυτή κοινωνι-κή προσφορά.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η επόμενη μέρα: Τι κάνει όποιος Αγιοστρατίτης χρειαστεί επειγόντως αίμα για μετάγγιση;

Η διαδικασία που προβλέπει το νοσοκομείο είναι η ίδια για όλους τους συλλόγους που έχουν δώσει ομαδικά αίμα. Όποιος χρειαστεί αίμα (αχρείαστο νάναι!!) τηλεφωνεί αμέσως στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεώργιο Νικολέττο και εκείνος παίρνει το νοσοκομείο, επιβεβαιώνει ότι αυτός που χρειάζεται το αίμα είναι αγιοστρατίτης και δίνεται η εντολή από το νοσοκομείο.
Τηλ. 6974707570, τηλ. οικίας: 210 9316644.

Γ.Σ.